CEREMONII ȘI DEMONSTRAȚII MILITARE, LA BUZĂU

,,Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române”. Este declarația făcută sâmbătă de prim-ministrul Marcel Ciolacu, aflat la Buzău, la o suită de evenimente care aduc în prim plan militarii români. Astfel, demintarul a fost prezent pe bulevardul Unirii Nord, acolo unde a fost inaugurată oficial ,,Galeria Eroilor Aerului”, pe care Primăria Buzău a închinat-o aviatorilor și parașutiștilor militari. În aceeași zi a fost dezvelită și o statuie închinată cercetașilor și parașutiștilor militari.

Cele două evenimente au marcat Ziua Eroilor, Ziua Parașutiștilor Militari și Ziua înființării aviației militare române. Potrivit premierului Marcel Ciolacu, ceremoniile onorează sacrificiul şi curajul aviatorilor şi paraşutiştilor militari, dar oferă şi prilejul de a reflecta asupra valorilor şi tradiţiilor ce ne definesc ca popor.

Demnitarul a mai arătat că este important, mai ales pentru tineri, să afle poveştile de eroism legate de aviatorii români, ”fiindcă aceştia reprezintă modele puternice de care tinerele generaţii au nevoie”. Totodată, Marcel Ciolacu s-a referit şi la importanţa dezvelirii Monumentului Cercetaşilor Paraşutişti şi Paraşutiştilor Militari ai Armatei Române.

Prezent la eveniment, alături de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a punctat importanţa ceremoniilor desfăşurate la Buzău.

La eveniment au fost prezenți mulți buzoieni și foarte mulți copii, care s-au bucurat de defilarea militară, de mitingul aviatic și de lansările parașutiștilor militari. De asemenea, prezenți au fost doi invitați surpriză. Este vorba despre Valentina Baștan, „fiica legendarului general parașutist Grigore Baștan”  și  Doru Laurian Bădulescu,  fiul eroului din cel de-Al Doilea Război Mondial, căpitan Mircea T. Bădulescu. Fotografiile care îi surprind pe cei doi eroi se află, de asemenea, în această galerie istorică.

Related posts